+30.6977406592 info@artonpolishing.gr

  • Γυάλισμα Μαρμάρων - Αδιαβροχοποίηση - Γυάλισμα Γρανιτών - Μωσαϊκών: Τεχνικές | Art On Polishing

Η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων και αδιαβροχοποίηση γρανιτών είναι μέθοδοι σφράγισης και προστασίας πετρωμάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 2000. Η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων και γρανιτών λύνει συχνά προβλήματα με υγρασία σε υπόγεια, τοίχους, ταράτσες, πισίνες κ.ά. και με υλικά που λεκιάζουν και λερώνουν εύκολα, όπως μάρμαρα, γρανίτες, τεχνογρανίτες, πλακίδια που λεκιάζουν, φυσική πέτρα, αρμοί κάθε είδους, πλακάκια cotto, πήλινες και κεραμικές επιφάνειες, τσιμεντένιες επιφάνειες, σοβάς κ.ά., με πολύ χαμηλό κόστος. 

 

Τί είναι η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων, μωσαϊκών, γρανιτών; 

Η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων και γρανιτών εφαρμόζετε σε Μάρμαρα, Μωσαϊκά, Γρανίτες, Πλακίδια, Αρμούς, Φυσική Πέτρα, Τεχνομάρμαρα, Τεχνογρανίτες, Σκυρόδεμα κ.ά. είναι μια τεχνική προστασίας ενός φυσικού ή τεχνητού υλικού, έτσι ώστε να μην απορροφά νερό και λεκέδες με βάση το νερό και το λάδι. Η αδιαβροχοποίηση προστατεύει από λεκέδες με βάση το νερό και το λάδι όπως κρασί, λάδι, καφέ, από μελάνι και χρώματα, αποτρέπει τον σχηματισμό αλάτων και μούχλας, δεν εισχωρεί η βρωμιά μέσα στο υλικό, δημιουργεί αντιβακτηριδιακή προστασία, η επιφάνεια καθαρίζεται πιο εύκολα κ.ά. Το σημαντικό είναι ότι, μια πολύ καλής ποιότητας αδιαβροχοποίηση, δε δημιουργεί φίλμ και δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου τη διαπνοή του υλικού.

 

Αντοχή και διάρκεια στην αδιαβροχοποίηση μαρμάρων κια αδιαβροχοποίηση γρανιτών

Υπάρχουν πολλά προϊόντα αδιαβροχοποίησης στο εμπόριο και πολλοί τεχνίτες που τα εφαρμόζουν. Η Art on Polishing χρησιμοποιεί κορυφαία προϊόντα αδιαβροχοποίησης, εφαρμόζοντας τα με ειδικές τεχνικές. Η αποτελεσματική προστασία από λεκέδες της Art on Polishing είναι κορυφαία και έχει πιστοποιημένη αντοχή μέχρι 15 χρόνια, ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε. 

Επειδή καθημερινά ακούμε διάφορα για την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια των αδιαβροχοποιήσεων, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξης:

Οι περισσότερες αδιαβροχοποιήσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε αποτελεσματικότητα, δεν αναφέρουν πουθενά την πραγματική διάρκεια τους και κιτρινίζουν από την επίδραση του ήλιου. Η σύσταση των "επώνυμων και μη" αδιαβροχοποιήσεων, παρέχει πραγματική προστασία για το πολύ 3 χρόνια. Οι αδιαβροχοποιήσεις που προσδίδουν "υγρή όψη" (wet look) προστατεύουν για ακόμα λιγότερο διάστημα. Αν έχετε αμφιβολία για το αν κρατάνε τόσο λίγο, ζητήστε από τον πωλητή ή τον εφαρμοστή του προϊόντος, να σας δώσουν κάποια πιστοποίηση από κάποιο διεθνές εργαστήριο, που να αναφέρει το διάστημα αποτελεσματικής προστασίας. Οι αδιαβροχοποιήσεις που χρησιμοποιούμε είναι κορυφαίες παγκοσμίως, με πιστοποιημένη αποτελεσματικότητα και διάρκεια από διεθνή ινστιτούτα και εργαστήρια. Οι εφαρμογές αδιαβροχοποιητικών υλικών της Art on Polishing είναι πιστοποιημένες, με παρεχόμενη εγγύηση μέχρι 15 χρόνια.  

 

Αδιαβροχοποίηση μαρμάρων μόνος μου. Μπορώ να κάνω αδιαβροχοποίηση μαρμάρων και γρανιτών χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις;

 
Η εφαρμογή της αδιαβροχοποίησης απαιτεί εξειδίκευση, τεχνογνωσία και εξοικείωση με τις απαιτήσεις της χρήσης, (χρήση εσωτερική ή εξωτερική, πόσο πορώδες είναι το υλικό, πόσα χρόνια θέλουμε να το προστατέψουμε αποτελεσματικά, ποιο θα είναι το κόστος της εφαρμογής κ.ά.). Συχνά φαινόμενα κακής εφαρμογής είναι:
  • η χρήση κατώτερης ποιότητας αδιαβροχοποιήσεων σε εφαρμογές που δεν είναι κατάλληλες,
  • η χρήση λιγότερης ποσότητας υλικού από την απαιτούμενη, με αποτέλεσμα την ελλειπή προστασία και
  • κατά πολύ περισσότερης από την απαιτούμενη ποσότητα υλικού, που δημιουργεί σημάδια, θαμπάδες και έντονους λεκέδες, που δεν φεύγουν.

 

Έχει σχέση η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων με την κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Τέλος, πολλοί πελάτες, συγχέουν την τεχνική της κρυσταλλοποίησης μαρμάρων με την αδιαβροχοποίηση μαρμάρων. Οι τεχνικές αυτές, δε μπορούν να συνδυαστούν, επειδή τα συστατικά της αδιαβροχοποίησης μαρμάρου, απωθούν τα συστατικά της κρυσταλλοποίησης. Η κρυσταλλοποίηση είναι χημικό πρόσθετο γυαλίσματος, που αποτελείται από κερί, λάδι σιλικόνης και άλλα γυαλιστικά. Πρόκειται για μια ξεπερασμένη μέθοδο γυαλίσματος, που έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται στο εξωτερικό εδώ και χρόνια και κατά την επαγγελματική μας άποψη, πρέπει να αποφεύγεται, για τους λόγους που περιγράφουμε λεπτομερώς στην ιστοσελίδα μας. Η αδιαβροχοποίηση, είναι μια τεχνική που προστατεύει από λεκέδες με βάση το νερό και το λάδι. Όπως πολύ εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε, δε μπορούμε να συνδυάσουμε ένα προϊόν που διώχνει τους λεκέδες με βάση το λάδι, όπως το λάδι σιλικόνης και το κερί, με ένα προϊόν που περίεχει συστατικά με βάση το λάδι, όπως είναι η κρυσταλλοποίηση.

Μπορείτε να δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργασίες Αδιαβροχοποίησης, στην ενότητα ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ.

 

Επόμενα Άρθρα .

Επόμενη Ενότητα: Πατήστε εδώΣυντήρηση Μαρμάρων, Καθαριστικά Μαρμάρου, Γρανίτη & Οδηγίες

 

4.9033149171271 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (181 Αξιολογήσεις)

είστε έτοιμοι για επικοινωνία;

συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος μας, σύντομα θα επικοινωνήσεις μαζί σας

φορμα επικοινωνιας

ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξυπηρετούμε την υπόλοιπη Ελλάδα κατόπιν συννενοήσεως

τηλεφωνική επικοινωνία +30 6977 40 65 92