+30.6977406592 info@artonpolishing.gr

  • Γυάλισμα Μαρμάρων - Αδιαβροχοποίηση - Γυάλισμα Γρανιτών - Μωσαϊκών: Τεχνικές | Art On Polishing

 

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΩΣΑΙΚΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΝΙΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Καθαρισμός Μαρμάρων με ΜΟΝΑΔΙΚΑ ειδικά καθαριστικά και Καθάρισμα και Συντήρηση Μαρμάρου, Γρανίτη, Μωσαϊκού, Φυσικής Πέτρας (κάθε είδους), Τεχνητής Πέτρας (τεχνογρανίτη, τεχνομαρμάρου), σε Επιφάνειες όπως Δάπεδα, Επενδύσεις, Πισίνες, Αγάλματα, Μνημεία, Προσόψεις Κτιρίων κ.ά. από την Art on Polishing. Οι επιφάνειες μαρμάρων, μωσαϊκών, πλακιδίων, φυσικής πέτρας κ.ά. λερώνουν πολύ εύκολα.

 

Καθαρισμός μαρμάρων με ειδικά καθαριστικά μαρμάρου 

Συχνοί λεκέδες που μπορούν να καθαριστούν εύκολα και σε προσιτές τιμές από επιφάνειες, είναι: ρύπανση, γκράφιτι (grafiti), κεριά και προϊόντα γυαλίσματος, βερνίκι, λάδια, σκουριές, παλιές μπογιές, χρώματα κ.ά. Όλα τα καθαριστικά μαρμάρου, γρανίτη, μωσαϊκού που χρησιμοποιούμε δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, γιατι είναι αποκλειστική εισαγωγή για τις δικές μας εφαρμογές από το εξωτερικό. Οι ειδικές τεχνικές και προϊόντα που εφαρμόζονται από την Art on Polishing, δε χρησιμοποιούνται από κανένα συνεργείο στην Ελλάδα (αυτός είναι κι ο λόγος που δε θα βρείτε ανάλογες φωτογραφίες σε καμία ιστοσελίδα συναδέλφων). Σεβόμαστε τους συναδέλφους μας και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να μειώσουμε τη δουλειά τους. Τα συνεργεία όμως που ασχολούνται, με το τρίψιμο και γυάλισμα, τα συνεργεία καθαρισμού πολυκατοικιών, οι τοποθέτες μαρμάρων και πλακιδίων και άλλοι επαγγελματίες που είναι στο χώρο, δεν έχουν γνώσεις καθαρισμού μαρμάρων, γρανιτών και πετρωμάτων και, σχεδόν πάντα, προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που καλούνται να λύσουν. Eλάχιστα συνεργεία έχουν γνώσεις καθαρισμού και προστασίας.

 

Καθαρισμός σε Μάρμαρα, Μωσαικά, Γρανίτες χωρίς ισχυρά καθαριστικά 

 Ο καθαρισμός τους απαιτεί τεχνογνωσία και εξειδίκευση, με ειδικά καθαριστικά και ειδικές τεχνικές. Χρησιμοποιούμε νέες πρωτοποριακές μεθόδους καθαρισμού, με ειδικα προϊόντα και μηχανήματα. Αμμοβολές, Υδροβολές και πρωτοποριακές μέθοδοι καθαρισμού μαρμάρου, γρανίτη, μωσαικού, πλακιδίων και γενικά επιφανειών, από την Art on Polishing.

Οι συνήθεις πρακτικές καθαρισμού μέχρι σήμερα, είναι το τρίψιμο ή τα πολύ δυνατά καθαριστικά, που καθαρίζουν, αλλά αλλοιώνουν τις επιφάνειες και δημιουργούν πολλά προβλήματα (καταστρέφουν γκαζόν, λερώνουν, αποχρωματίζουν κ.ά.). Αυτές οι επιφάνειες μπορούν να καθαριστούν και με άλλους τρόπους, με ειδικά καθαριστικά και ειδικά εργαλεία, που αφαιρούν τους λεκέδες, χωρίς τρίψιμο και χωρίς τη δημιουργία των προβλημάτων που περιγράψαμε παραπάνω. Μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα ανάγλυφες επιφάνειες όπως αντικέ, χτυπητές, αμμοβολισμένες, σκαπιστσαριστές κ.ά. με μάρμαρα, γρανίτες, φυσικές πέτρες κ.ά. Δυνατότητα καθαρισμού με ειδικές τεχνικές χωρίς σκόνη, ακόμα και με οικολογικά προϊόντα.

 

Καθαρισμός μαρμάρων μόνος μου. Μπορώ να το κάνω μόνος μου ή να απευθυνθώ σε επαγγελματία;

Θα συμβουλεύαμε όλους τους πελάτες που αναζητούν τον καθαρισμό και λεύκανση μαρμάρων, γρανιτών και μωσαϊκών να μην εμπιστεύονται τυφλά αυτά που μπορούν να διαβάσουν σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ και το κυριότερο να ΜΗΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, αν δεν έχουν σχετική εμπειρία. Πολλές ιστοσελίδες στο ίντερνετ αναφέρουν πρακτικές συμβουλές, "γιατροσόφια" και έχουν τολμήσει κακές μεταφράσεις από παμπάλαιους οδηγούς για τρίψιμο, γυάλισμα και καθαρισμό της δεκαετίας του 1970. Δυστυχώς αυτές οι συμβουλές τις περισσότερες φορές ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και το αποτέλεσμα είναι να κατατρέψετε τα μάρμαρα, μωσαϊκά, πλακίδια κ.ά. Μην εμπιστεύεστε τα καθαριστικά που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, χρωματοπωλεία, καταστήματα ειδών καθαρισμού και σε αυτοαποκαλούμενα "εξειδικευμένα καταστήματα" γιατί σχεδόν σε κάθε περίπτωση, αυτά τα εξειδικευμένα καθαριστικά κυρίως για μάρμαρα είναι πολύ ισχυρά καθαριστικά που καταστρέφουν το γυάλισμα, διαβρώνουν την επιφάνεια, ανοίγουν τους πόρους και σε μικρό χρονικό διάστημα η επιφάνεια γίνεται πολύ χειρότερη από ότι παλιότερα. Το μόνο που θα καταφέρει κανείς αν εφαρμόζει αυτά που διαβάζει στο ίντερνετ είναι να κάνει ζημιά στα μάρμαρά του, δηλαδή να αγοράσει μια και δύο και τρεις φορές προϊόντα για να διορθώσει τη ζημιά, να καλέσει τεχνίτη, να επιλέξει έναν ή δύο τεχνίτες που θα τα κάνουν χειρότερα και τελικά να βρει αυτόν τον τεχνίτη που γνωρίζει να διορθώσει τη ζημιά και να μην τον επιλέξει, γιατί το κόστος είναι μεγάλο (αφού πλήρωσε για προϊόντα και τεχνίτες, πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με το να είχε απευθυνθεί από την αρχή στον εξειδικευμένο τεχνίτη).

Τα ακατάλληλα ισχυρά καθαριστικά ανοίγουν τους πόρους και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η επιφάνεια μαυρίζει πολύ σύντομα και απαιτείται εκ νέου εφαρμογή και καθαρισμός με τα ισχυρά καθαριστικά, δηλαδή καταστρέφουμε ακόμα περισσότερο την επιφάνεια και ανοίγουμε περισσότερο τους πόρους και ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ μέσα στο πέτρωμα και φυσικά δεν πρόκειται να καθαρίσουν. Όταν καλείται ο επαγγελματίας να διορθώσει αυτήν την κατάσταση, θα χρειαστεί πολλαπλάσια προσπάθεια και κόστος για να αφαιρέσει τους λεκέδες που έχουν εισχωρήσει και να διορθώσει την αλλοίωση της επιφάνειας (αν διορθώνεται, γιατί πολλές φορές η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη). 

 

Μάρμαρα Καθαρισμός, Επιδιόρθωση και Προστασία Μαρμάρων, από Χλώριο και Άλατα, σε Πισίνες, Επιχείλια, Πλοία 

Σε ευαίσθητες επιφάνειες, όπως ανάγλυφα, αντικέ, αμμοβολισμένα δάπεδα και επενδύσεις, σε πισίνες, χώρους κοντά στη θάλασσα, σε πλοία κ.ά. εφαρμόζουμε ειδικές τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού. Με ειδικές τεχνικές και προϊόντα, μπορούμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε απόλυτα από διάβρωση και αλλοίωση (λόγω χλωρίων και αλάτων, ακόμα και σε πισίνες με θαλασσινό νερό) τα μάρμαρα, γρανίτες, πετρώματα σε επιχείλια πισίνας, χώρους γύρω από την πισίνα, σε πλοία κ.ά. Μπορούμε να καθαρίσουμε τα λερωμένα επιχείλια πισίνας από μάρμαρο, limestone κ.ά., να τα επισκευάσουμε (στοκάρισμα με ειδικά προϊόντα) αν έχουν σκασίματα αλλοιώσεις από το χλώριο και τα άλατα και να τα προστατέψουμε, ώστε να μην σκάσουν, δίνοντας γραπτή εγγύηση πολλών ετών.

 

Προστασία από λεκέδες, Μετά τον Καθαρισμό 

Μετά τον καθαρισμό, θα πρέπει να προστατέψουμε τις επιφάνειες από λεκέδες και βρωμιά, εφαρμόζοντας αδιαβροχοποίηση σε μάρμαρα, μωσαϊκά, φυσική πέτρα κ.ά. Η αδιαβροχοποίηση είναι μια διαδικασία που δε μπορεί να γίνει από τον καθένα. Χρησιμοποιούμε κορυφαία προϊόντα αδιαβροχοποίησης και τα εφαρμόζουμε με ειδικές τεχνικές.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την αδιαβροχοποίηση στο σχετικό άρθρο Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρων,Μωσαϊκών, Γρανιτών, Πέτρας.

 

Συντήρηση μαρμάρων και Διάρκεια 

Ο καθαρισμός και συντήρηση σε μάρμαρα, γρανίτες, μωσαϊκά, πρέπει να γίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι επιφάνειες που καθαρίζει και συντηρεί η Art on Polishing, παραμένουν περισσότερο χρόνο καθαρές, γιατί χρησιμοποιούμε πολύ καλύτερα προϊόντα και τεχνικές αδιαβροχοποίησης, δηλαδή προστασίας από λεκέδες, άλατα, ρύπους κ.ά. και παρέχουμε κατάλληλες συμβουλές συντήρησης.

 

Μπορείτε να δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο Εργασίες Καθαρισμού στην ενότητα

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

 

Επόμενα Άρθρα 

Επόμενη ΕνότηταΠατήστε εδώ  Αδιαβροχοποίηση - Προστασία από λεκέδες σε Μάρμαρα, Μωσαϊκά κ.ά.

Επόμενη Ενότητα: Πατήστε εδώΣυντήρηση Μαρμάρων, Καθαριστικά Μαρμάρου, Γρανίτη & Οδηγίες

 

 

 

Δείτε τις τελευταίες μας δουλειές πατώντας ΕΔΩ

 

4.9298245614035 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.93 (171 Αξιολογήσεις)

είστε έτοιμοι για επικοινωνία;

συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος μας, σύντομα θα επικοινωνήσεις μαζί σας

φορμα επικοινωνιας

ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξυπηρετούμε την υπόλοιπη Ελλάδα κατόπιν συννενοήσεως

τηλεφωνική επικοινωνία +30 6977 40 65 92